
Tahir ZAN - Ziraat Teknikeri
YENİ KUŞAK BİTKİLER VE HAYVANLAR
Vahşi doğa ve habitatlar bizi şaşırtma eğilimindedir.
İnsanların kolayca ulaşamayacağı yerlere erişmek ve karma yetenekler gerektiren alanlarda hizmet vermek için yapay zekaya ve yeni nesil robotlara gereksinim vardır.
İnsan sağlığını tehdit eden gıda endüstrisi, aşırı stres ortamında yetiştirilen bitkiler ile hayvanlar, şöhret olma yolunda tatlı zehirli sektör haline getirilmiştir.
Endüstriyel gıdaların, ihracatı yapılan ancak kalıntı nedeniyle geri çevrilen bitkisel ürünlerin, iç piyasada tüketilen analizli kimyasal kalıntılı bitkisel ve hayvansal ürünlerin neden olduğu ölümcül hastalıklar başlamıştır.
Sessiz güzelliklere sahip bitkilerin ve karizmaları yüksek hayvanların yaşam kaynaklarını barındıran doğa ve ekosistem tahrip edilmiştir.
Evrensel atıkların, çevresel kirliliğin, atmosferik olayların neden olduğu küresel ısınma dünyayı etkisi altına almıştır.
İklim anomalileri çok tehlikeli seviyeye ulaştığından, yaşanacak iklim değişikliği evrenin kaderini değiştirecektir.
Türkiye aşırı yağışlara, sel baskınına, susuzluğa, kuraklığa, çölleşmeye, açlık, kıtlık, yokluk, yoksulluk ve sefalete doğru hızla sürüklenmektedir..
Ekolojik şartlara haiz elverişli iklim faktörleri sayesinde, sürdürülebilir planlı, bilinçli ve arılı tarımla kalkınmayı amaç edinmeyi bilemedik.
Yaşam alanlarını barındıran stratejik ürün su, doğal yapı, çevre, dere, çay, akarsu, nehir, gölet, gölleri, havzaları, yakılan-talan edilen ormanları, su-toprak-rüzgar erozyonu, toprağın fiziko-kimya dinamik yapısını, yerleşime uyarlanan tarımsal alanları koruyamadık.
İnsan kaynaklı yanlış eylem ve aktivitelerle çevresel kirliliğin ve sorunların başlaması, tohum sertifikaları ile hayvansal seleksiyonların istenilen düzeyde olmaması düşündürücü.
İhracata yönelik standart tarımsal üretim yapılmıyorsa, üreticiler üretim yapamaz halde kaderine terk edilmişse, kötü borçlar iyi borçlarla kapatılmıyorsa, tarımda haklı kopmalar yaşanır ve gıda terörü başlar.
Osmotik bilince sahip bitkilerden ve hayvanlardan, doğru bilinen yanlış ve hatalı tarımdan, kalıntılı meyve ve sebzelerden, yapay gıdalardan, masum olmayan üreticilerden, bilinçsiz bilinçli müşterilerden daha çok çekeceğimiz var.
Gelecek kuşaklar için sevgi ve şefkatle doğal hayatın, ekolojinin ve biyolojik çeşitlerin korunması zorunlu hale gelmiştir.
Tarafımca, üreticileri en etkin bireysel uygulamalı yayım metoduyla eğitip, ipek böceklerine saklı müzik dinleterek, yarım ve tam kutu yaş ipek koza dünya rekorunu kırdım. "Samandağ’ında Müzikle İpek Böceği Yetiştiriciliği" (Google)
Gelinen noktaya baktığımda, Biyolojik araştırmalardan elde edilen yeni varlık biyonik teknolojilerle üretilen, farklı tasarım ve programlarla eğitilen, endüstriyel, tarımsal, eğitim, tıp, askeri vb. insansız araçlarla doğada nereye kadar ileri gidebiliriz ve ne kadar gitmeliyiz.
Spoiler analizim, Görme kabiliyetine sahip muzdarip bitkilerin ile duygusal davranışlar sergileyen ağlamaklı hayvanların, siyah alarmla çıkardığı ses farklılığına dikkat çekmek istedim.
Network analizim, Canlılığını kaybetmiş topraklar, kuruyan nehir, göl, su kaynakları, kapalı havzalar ile insanların acı çekmesine aldırmayan doğal afetler haklı gerekçelere dayalıdır.
Neticede, Aklınıza gelebilecek her şey model olarak geliştirildiğinden, canlı varlıklar ile cansız sistemler arasındaki sınır ortadan kalkmıştır
Sonuç: Doğanın tahrip edilmesinden kaynaklanan atmosferik olayların önemsenmemesi, doğadaki olayların bağlantısının görülmemesi, insanların kendi varlığını tehlikeye atması, kendini intihara sürüklemesi acı vericidir.
Bilgi ve yüksek takdirlerinize DİKKATLE ve ÖNEMLE saygılarımla arz ederim. 14.07.2021
Tahir ZAN
Ziraat Teknikeri