Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Tahir ZAN
BİTKİLERİN OSMOTİK BİLİNCİ
24.02.2017

Ziraat Teknikeri Tahir ZAN

BİTKİLERİN OSMOTİK BİLİNCİ

Bitkiler âlem, bölüm, şube, sınıf, takım, familya, oymak, cins, seri, tür, varyete, form, kültivar, klon, hibrit vb. takson basamaklarla bilimsel olarak sınıflandırılmıştır.

Bitkiler ekolojik iklim faktörlerini, YERÇEKİMİNİ, toprağın fizikokimya dinamik yapısını, fikstürünü, (+)(-) iyonlarını, çevresel durumu, elektromanyetik alanları denetleme bilincine ve OSMOTİK hücre bilincine sahip olduğu yaptığım deney ve araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Doğada kendiliğinden yetişen farklı türdeki bitkiler, dağınık, tesisli kapama/karışık meyve-sebze bahçeleri ile işyeri, apartman, evlerin önü, salon, mutfak ve balkonlarında yetiştirilen SESSİZ GÜZELLİKLERE sahip bitkilerin,

Kendi aralarında biyolojik ve elektrik sinyal gönderdikleri, titreşimlerle birbirleriyle iletişim kurdukları demonstrasyonla tarafımca tespit edilmiştir.

Yer değiştirme yeteneği ve görme yeteneği bulunmayan farklı yer koordinatta yetişen bitkilerin, insanların düşüncelerini ve heyecanını uzak mesafelerden HİSSEDEREK her deneyde olumlu/olumsuz tepkiler göstermiştir.

Bitkiler uyarılara karşı reaksiyonda bulunur ve duygusal tepki verirler.

Bitkiler kendilerini olası tehlikeden korumak için taç yapraklarını aniden kilitlemiştir.

Bazı bitkiler çok zehirlidir. Dokunduğunuzda yapraklarını buruşturarak anında zehirleyip öldürebilir. Bazıları yaprak, çiçek, sürgün ve dallarını farklı yönde sarkıtarak tepki vermektedir.

Arıları kendilerine cezbetmek için çiçek, yaprak ve sürgünler üzerinde, arıların çok sevdiği kokuyu salgılayıp etrafa yayarak, bal arılarının kendilerini ziyaret etmelerini sağladığı görülmüştür.

Zararlılara maruz kalan bitkilerin koku mekanizmalarıyla aralarında haberleştikleri, kendi cinsinden olan tüm bitkileri tehlikeye karşı uyardıkları ve kendilerini toplu olarak korudukları gözlemlenmiştir.

Bitkilere musallat olan zararlılar karşı, salgılanan kokunun yayılmasıyla eşek arıları, böcekler ve kuşların çağrılmasıyla, bitkilere zarar veren ZARARSIZ FAYDALI ZARARLILAR uzaklaştırılarak bitkilerin korunduğu görülmüştür.

Sarmaşık tür bitkiler tırmanmak için destek görebilecekleri yerlere doğru sürünmek suretiyle hareket ederek ilerleyip tırmanır.

Desteğin yerini değiştirdiğinizde, güya görme kabiliyeti bulunmayan sarmaşık bitkisi algılama becerisini göstererek o yöne doğru harekete geçip nasıl sürünerek ilerlediğini görürsünüz.  

Bitkiler üzerinde olgunlaşan meyvelerin salgıladıkları ETİLEN gazını etrafa yayarak, olgunlaşmamış meyvelerin gelişmesini hızlandırdığı ve bütün meyvelerin aynı anda olgunlaştığını bilesiniz.

Müzik eşliğinde bitkisel üretime dayalı yapılan tarımsal faaliyetler sonucu, gerek tesisli sebze-meyve bahçelerinde gerekse yaylı, çatılı, bloklu, örtü altı plastik seralarda ve tünel seralarda yetiştirilen bitkilerin müziğe karşı duyarlılık gösterdiği, müzik dinleyerek SEVİNDİĞİ ve standardın üzerinde kaliteli yaş meyve-sebze elde edildiği tarafımca tespit edilmiştir.

Bitkilere ilgi gösterilerek yakınlık kurulduğunda, uzak mesafelerde bile olsanız elektrotlar marifetiyle sizi bitkiye bağlayan görünmeyen bir enerji dalgası bağı oluşacaktır.

Bitkiler aşırı duyarlıdır. Bitkilerin tehlike karşısında, olumsuz yöndeki davranışa, strese maruz kaldığında, kendilerine zarar verilebileceğini hissettiğinde ve saldırı anında bitkilerin acı çekerek bayıldıkları her deneyde gözlemlenmiştir.

Bazı bitkiler tehlike ve saldırıyı fark edip, korkar, titrer, acı çeker, çığlıklarla kıvranarak yaprak, çiçek ve sürgünlerden yaş ve nemli damlacıklar halinde ağladıkları görülmüştür.

Bitkiler gizemli duygu ve düşüncelerle hisseder. Bir kısım bitkilerin taç yaprakları üzerinde oluşturdukları baloncuklarla kimyasal ses çıkartıp, saldırıyı diğer bitkilere bildirmek ve ulaştırmak için etilen gazını salıp etrafa yayarak, saldırıya tepki gösterdikleri gözlemlenmiştir.

Bazı bitkiler olumsuz davranışa karşı yapraklarını kapatır, çürütür. Yaprak, çiçek ve meyvesini dökebilir. Sürgün ve dalını kısmen ya da tamamen kurutabilir,

Bitkilerin yaşamamızdaki önemi, değeri ve ehemmiyeti gereği, bitkilerle iletişim kurularak sevgi ve şefkatle yetiştirilmelidir.

26.01.2016 tarihli  “Bitki-Bitki İlişkilerikonu başlıklı yerel makalemde dikkat çekerek yüksek analiz edilmesini açıklamıştım. (Google)

Buna benzer yaşanan saklı gözlemlerimin temelinde; Bitkilerin ruhu, hafızaları, hissedebilme yeteneği ve bilinçli düşüncelerle etrafa enerji vererek güç yaydıkları, yaşamlarını sürdürmek için gelişmiş duyulara sahip ruhsal hayatı olduğu, duygusal düşünce ve davranışlardan etkilendiği, insanların duygu ve düşüncelerini uzaktan algılayabildiği anlaşılmıştır.

Deşifre etmemin nedeni, Ülkemizde yapılan yanlış ve hatalı tarımsal uygulama ve faaliyetlere bağlı, “BİTKİLERİN BİZE SÖYLEDİĞİ” mesajdan anlaşılmakla, acılar içerisinde kıvranan ağlamaklı bitkilerin maruz kaldığı feryatlara dikkat çekmek istedim. 

Bitkiler DUYGULARI, GÜZELLİKLERİ ve YAŞAMI ifade ettiğinden, yaşamın en mutlu ve duygulu anını paylaşmak ve sevgimizi ifade etmek için bitkilerin çiçeklerinden neden yardım istiyoruz?

Çünkü; Bitkiler güzellikleriyle dinlendirerek rahatlık ve HUZUR verdiğinden, canlılıklarıyla etrafa ENERJİ YAYARAK SEVGİ ve HAYAT sunmaktadır.

Neticede: Bitkilerin organizmaları gruplar hiyerarşisine göre osmotik hücre bilincine sahip olduğu tarafımca yüksek başarıyla ispat edilmiştir.

Sonuç: İnsanların enerji füzyonu, farklı güzel kokular salgılayıp yayan, sessiz güzelliklerle bize MUTLULUKLAR veren, SOLUK ALMAMIZI ve BESLENMEMİZİ sağlayan gizemli bilince sahip bitkiler YAŞAM KAYNAĞIMIZDIR.

Bilgi ve yüksek takdirlerinize ÖNEMLE saygılarımla arz ederim. 05.01.2017

Tahir ZAN

Ziraat Teknikeri


Bu yazı 68033 kez okundu.





SON YORUMLAR

Samandağ Gazetesi Her Hakkı saklıdır © 2015 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

ALPTASARIM