Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Tahir ZAN
KÜRESELLEŞMENİN BİLİNMEYEN STRATEJİK YÖNÜ
02.01.2017

Ziraat Teknikeri Tahir ZAN

KÜRESELLEŞMENİN BİLİNMEYEN STRATEJİK YÖNÜ

Uygulanabilir analizli stratejiyle, kendi kendine işleyen ekonomik sistemli GLOBAL endüstri çağında yaşıyoruz.

Uluslararası iletişim ve ulaşım teknolojileri marifetiyle, bilişim, sanayi, ekonomi, tarım, iktisadi, endüstri, uzay, askeri teknolojisi vb. alanda uluslararası SERBEST MAL akım, hizmet, işlem ve değer artışlarına bağlı, dünyaya açılma ve dünya ile bütünleşmeye gereksinim duyulmaktadır.

Günümüzde global piyasa güçlerinin, insanların ve sermayenin serbestliğine yönelik, ürünlerin, kültürlerin ve dünya görüşünün alışverişinden doğan uluslararası fikir ve hareketliliğin oluşturduğu GELİŞME ve DEĞİŞİMLE ortaya çıkan KÜRESELLEŞME imkan ve olanaklarıyla TİCARİ AKTİVİTELERİN sınırları genişlemiştir.

Ülkemizin gerçeği yansıtılarak, KÜRESELLEŞMENİN YÖNÜNÜ TAYİN EDEMEZSİNİZ ancak ÜLKEMİZİN YÖNÜNÜ küreselleşmenin faydasından çok verdiği/vereceği zarara göre değiştirmek zorundasınız.  

Çünkü; Global sistem içerisinde rekabetin yapısı ve çeşitleri artarak değiştiğinden, BLÖFLE çok uluslu strateji ile FAUSTLU küresel strateji arasında BİR TERCİH yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Bunun için yaşamsal öneme sahip unsurların bulunduğu daha akılcı, yaratıcı, analatik doğrusal çözümlemeli, girişimci uyanıklık, reel opsiyonlar, doğru analizli bütüncül yaklaşımlarla uygun ve farklı strateji arama ve araştırma sürecini kapsayan STRATEJİK DÜŞÜNCELERLE hareket etmeliyiz.

Peki nasıl olacak?

Kimse kusura bakmasın, küresel strateji karşısında doğru analiz edilmeden Ülkemizin açık strateji ihtiyaçlarının giderek arttığı, faustla KÜRESELLEŞMENİN BİLİNMEYEN STRATEJİK YÖNÜ tarafımca çoktan fark edilerek bilindiği, farklı seçenek ve yöntemlerle yoğun ve baskın rekabete ne denli maruz bırakıldığı anlaşılmakla, Ülkemizin stratejileri yetersiz kalmıştır.

GLOBAL REKABETE yönelik  stratejiyi başarılı kılmak için, analizli stratejik üstün planlamayla değer yaratmak, ihraç ekonomisine dayalı rekabet gücünü ve avantajını ortaya çıkarmak, rekabet üstü olmak amacıyla, Ülkemizin çözmekte zorlandığı sıkıntılı ve sorunlu ekonomi, iktisadi, endüstri, uzay-askeri sanayi, bankacılık ve piyasa işlemleri, eğitim, turizm, sosyal, ulusal güvenlik stratejisi acilen masaya yatırılacaktır.

Neticede; Dünyadaki Uluslararası teknolojik değişim ve gelişmeler, GLOBAL üretim işletmeleri, finans, organizasyonlar, yabancı yatırımcılar/yatırımlar, pazarlar, maliyet, sermaye değerlerinin çok hızlı hareketliliği, insan kaynakları dikkate alınarak, PAZARIN sınırlarımızın dışına çıkması ve Ülkemiz pazarının DÜNYA ÖLÇEĞİNDE büyümesi için GLOBALLEŞMEYE gereksinim duyulacağından, KUMANDA ekonomisi asla küçültülemez.  

Sonuç; Ülkemizin ulusal çıkarları ve geleceği için GELİŞME VE İLERLEMENİN temeli  STRATEJİYE dayalıdır. Hiç kimsenin göremediğini, düşünerek görebilmek, bilmek, fırsat aramak, yararlanma sanatı oluşturmak yani dünyayı kuşatan küresel akıma karşı, KÜRESELLEŞMENİN BİLİNMEYEN STRATEJİK YÖNÜNE göre, Ülkemizin stratejilerini acilen yenileyerek geliştirmek zorundayız.

Bilgi ve yüksek takdirlerinize DİKKATLE ve ÖNEMLE saygılarımla arz ederim. 11.11.2016

 

Tahir ZAN

Ziraat Teknikeri


Bu yazı 67774 kez okundu.





SON YORUMLAR

Samandağ Gazetesi Her Hakkı saklıdır © 2015 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

ALPTASARIM