
Ziraat Teknikeri Tahir ZAN
STRATEJİK SEKTÖREL TARIM TEORİSİ
Fark edilmeyen maliyet enflasyonu, tüketici memnuniyetine dayalı olmayan gıda güvenilirliği, arz talep döngüsü, bilinçsiz güya bilinçli tüketiciler açısından fiyatların sürekli artış kaydetmesi, belasız belalı Aracılar, Tüccarlar ve Komisyoncular, kaderlerine terk edilmiş Üreticilerin mağduriyetleri vb.
GİFFEN MALI ve gelir olmadığından ÖDENMEMİŞ KREDİLER ile YENİDEN YAPILANDIRILAN tuzaklı TÜM KREDİ BORÇLARI eklenince birlikte,
Tarımda kalkınmayı amaç edinmiş Ülkemizde, plansız planlamayla, PAZAR EKONOMİSİNE DAYALI niçin ve nasıl çözüm üretilemiyor?
Çünkü; İşsizlik, gizli işsizlik, belirsizlik, istihdam sorunu, yoksulluk yaygınlaşarak, PARA YARATMA MODELİNE DAYALI OLMAYAN esasen GELİRLERİ ÇOKTAN AŞAN BORÇLARLA üreticilerin mağduriyetinden, YÜKSEK MALİYETLİ ÜRETİMDEN, talepsiz arzla plansız ters RİSK OLUŞTURAN Giffen Paradoksu çelişkisiyle açık ve net anlaşılmaktadır.
Peki nasıl olacak?
Ülkemiz ekonomisinin sorunlarının artmasına veya azalmasına neden olan MALİYET enflasyonu ile TALEP enflasyonuna göre, Ülkemizin ekonomik yapıya özgü stratejik sektörel tarımını SÜRDÜRÜLEBİLİR olarak geleceğe taşımak zorundayız.
Çünkü; Ülkemizin her yerinde, TARIMSAL ÜRETİMDEN gittikçe artan HAKLI KOPMALARIN yaşandığı vahim duruma dikkat çekmek istedim.
Borcunu gelirlerle değil, başka bir Bankadan ve/veya Tefeciden temin edilen artan borçlarla olmadı mevcut arazileri, taşınır/taşınmazları ne varsa satmak zorunda kalarak kapatan borçlu bir toplum, Ülkemizin kaderi olmamalıdır.
Bana ait görünmeyen Stratejik Sektörel Tarım Teorisi; Disiplin ve hukuk ister, teknik üstün bilgiye dayalı yüksek plan ve program ister, profesyonel eğitim, beceri, deneyim, tecrübe ve kabiliyet ister, kalıcı yani sürdürülebilir modern ARILI TARIM dayalı uygulama ve faaliyet ister.
TEKNOLOJİK yenilik ve farkındalıklarla gerekli önlem ve tedbirleri kapsayan yapısal değişiklikler ister,
Teknik kriterlere ve standarda uygun üretim-yatırım, maliyet, gelir-gider, insan ve makine işgücü, Devlet süspansiyonu ister,
İstihdam, ek kazanç, gelir, KARLILIK/RANTABL, arz-talep, ithalat-ihracat imkanları, YATIRIM VE ARTIRIM OLANAKLARI, analatik çözümlemelerle, PAZAR ekonomisine dayalı TARIMSAL SEKTÖR ister.
Sonuç; Ülkemizin ekonomik kalkınması ve gelişmesi, SÜRDÜRÜLEBİLİR modern tarımın geleceğe taşınmasını mümkün kılacak bana ait Stratejik Sektörel Tarım Teorimle tarafımca hedeflenmiştir.
Bilgi ve yüksek takdirlerinize ÖNEMLE saygılarımla arz ederim. 12.08.2016
Tahir ZAN
Ziraat Teknikeri