Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Tahir ZAN
ARA ZİRAATİ STRATEJİSİ
07.10.2016

Ziraat Teknikeri Tahir ZAN

ARA ZİRAATİ STRATEJİSİ

Yeni tesis edilmiş kapama zeytin-meyve bahçelerinde ve/veya mevcut araziler üzerinde yetiştirilmekte bulunan ağaçların izdüşümlerine isabet eden yayvan kökler, gölgeleri, gaz salınımları, vejetasyon süresi vb. ileri sistematik teknik kriterleri masaya yatırdığımda,

GİZEMLİ ARILAR MARİFETİYLE, yüksek planlamayla ispatlanmış ve doğrulanmış TEORİMLE, 1 dekar mesahalı alanda yetiştirilen, 1. ürün meyve fidanları/ağaçları arasında, (gizli ve saklı) 2. ürün de dahil farklı tam 45 bitkiyle birlikte, ARA ZİRAATİ yapılması,

Bahçe sınırında ekonomik değeri bulunan ÇİT BİTKİSİ yetiştirilerek, fark edilmeyen VİZYONLA tarımsal faaliyetlerin yürütülmesine esas arazilerin yeniden değerlendirileceği tarafımca öngörülmektedir.

Bilindiği gibi, Arılı tarımı fark edemeyen, arılı tarıma inanmayan ve arılı tarımı uygulamayan Türkiye’de yaşıyoruz.  Bana ait “Arılı Tarımın Stratejik Vizyonu” (Google) bir nedeni var açıklamıştım.

Mevcut durum analizlerini incelediğimde; Bitki-bitki, toprak-bitki, hayvan-bitki, hayvan-İNSAN-bitki-toprak ilişkileri insan kaynaklı bozulmuş olduğundan, TOPRAKLARIN haklı tepkileri gereği, KÜSTÜRÜLMÜŞ TOPRAĞIN fizikokimya dinamik yapısının yeniden kazandırılması tarafımca amaçlanmıştır.

Spoiler fikrimin temelinde; Ekolojik şartlara haiz elverişli iklim faktörlerine sahip olduğu halde, tarım alanlarını daraltıp koruyamayan, TARIMDA KALKINMAYI amaç edinmiş ÜLKEMİZDE, arazinin toprak yapısı, sulama durumu, makinalı tarım,  bodur-yarı bodur meyve çeşitleri, fidan ve meyve ağaçların taç yapısı vb. ne varsa teknik kriterler dikkate alınarak,

Sürdürülebilir tarım ALANLARININ ve verimliliğin etkin kullanılması için ARICILIK ZORUNLU yapılacaktır.

Toprak verimliliğin korunması, farklı bitkilerin aralarındaki olumlu etkileşim göstermesi, yabancı ot popülasyonun baskı altına alındığı, ana ürün gelişmesine olumlu katkı sağladığı, verim ve ekonomik gelir artışının sağlanabileceğinin kanıtlandığı, ÇOKLU BİTKİLERLE birlikte alternatif yetiştiricilik sisteminin anlaşılması, benimsetilerek teşvik edilmesi ve geliştirilmesi gerektiği tarafımca hedeflenmiştir.

Dünyada ilk ve tek; Farklı bir vizyonla, ARICILIK ZORUNLU yapılmak kaydıyla, güvenli ve hilesiz BAL alınabileceği, SÜRDÜRÜLEBİLİR tarıma esas; ana ürün, 2. ürün, ARA ZİRAATI  bitkileri ve farklı çit bitkilerle birlikte, yılın her AY’ında standarda uygun ve kaliteli sebze-saklı meyve ürün alınabileceği tarafımca ispat edilecektir.

Sonuç; Bana ait görünmeyen ara ziraati stratejimle, birim alanda çoklu farklı bitkileri BİRLİKTE YETİŞTİRMEK suretiyle, fark edilmeyen verim ve gelir artışı sağlanarak, Ülkemiz EKONOMİSİNE ve KALKINMASINA önemli katkı sağlaması tarafımca hedeflenmiştir.

Bilgi ve yüksek takdirlerinize ÖNEMLE saygılarımla arz ederim. 11.08.2016

 

Tahir ZAN

Ziraat Teknikeri


Bu yazı 68012 kez okundu.





SON YORUMLAR

Samandağ Gazetesi Her Hakkı saklıdır © 2015 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

ALPTASARIM