Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Tahir ZAN
TEKNOLOJİK GELİŞMELER
02.08.2016

Ziraat Teknikeri Tahir ZAN

TEKNOLOJİK GELİŞMELER

Günümüzde bilim ve teknolojik gelişmeler bir Ülkenin eğitim, bilim, bilişim, teknoloji, ekonomi, iktisadi, kalkınma, tarım, sanayi, ticari, uzay, deniz-hava-kara askeri vb. ÜSTÜNLÜĞÜNÜ, kalkınmaya dayalı büyüklüğünü esasen Ülkenin GELİŞMİŞLİĞİNİ belirler.

Günümüzde hızla yaşanan teknolojik değişim ve gelişmeler, TOPLUMSAL ve EKONOMİK DEĞİŞMENİN nedenidir.

Bilimin geliştirilmesine dayalı TEKNOLOJİ, araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucu ortaya çıkmıştır.

Hızla değişen ve gelişen bilgi ve bilime dayalı yeni teknolojik gelişmeler, insanları inanılmaz heyecanlandırırken, insan hayatında vazgeçilemeyen rahat yaşama imkanı sağladığı hatta yaşam kalitesinin artırmasında önemli katkı sağladığı ve etkili olduğu görülmektedir.

Bilimin teknik yönden ilerlemesini sağlayan TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ deşifre etmemin nedeni, insanların yaşam standartlarını OLUMLU yönde insanlara sunduğu FAYDASI kadar, neden OLUMSUZ yönde ne yazık ki insanları, bitki ve hayvanları niçin etkilediğini sorarlar?

Bana göre; BİLİMLE teknolojik gelişmelerin yolu açılmış olduğu halde esasen bilimsel araştırmalara da zemin hazırlamıştır. Bu yönüyle çağımızda BİLİMSEL GELİŞMELER baş döndürücü biçimde ve hızla yaşanmaktadır.

Görüldüğü üzere teknoloji sayesinde insanlar az enerjiyle tüm işlerini daha kısa zamanda gerçekleştirmekte, geliştirilen araçlarla ulaşım daha rahat, kolay ve kısa zamanda sağlanmakta, tarımda ve sanayide vb. işgücü yerine makineleşmeye gidilmektedir.

Eğitimde insanların ufku genişletilerek, bilimde, sağlıkta, sanayide, ticarette, modern yapı-inşaat ve mimaride, tarımsal alet ve ekipmanlar, sanayi makine ve aletleri, evsel araç ve gereçler, elektronik icatlar, teknolojide çığır açılmış halde, insanların hayatına olumlu katkı vererek, hizmet üretilmektedir.

Keza; Bilim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle uzay çağı da keşfedilmeye çalışılmaktadır.

Bilişim-iletişim, her yola giden internet dünyası, tablet bilgisayarlar, yeni nesil cep telefonları, robotlar, insansız hava araçları, bankacılık, sanal gerçeklik, radarlar, uydular, hayalet araçlar, meteorolojik veri sağlayan araçlar vb. teknoloji sayesinde günlük yaşamamızda işler çok kolay yürütülmektedir.

Bilinen gerçekler; Bilgisayar marifetiyle bilimsel gelişmeler hız kazanırken, geçmişte toplumlarda sosyal ve kültürel değişimler de yaşanmıştır.

Teknolojik gelişmelere bağlı, gittikçe artan İNSANLIK SUÇLARI esas olmakla, TEKNOLOJİNİN çevreye, DOĞAYA esasen yine İNSANLARA verdiği ZARARLARI ön plana çıkarmayı hedeflemekteyim.

Neticede; Çağımızda bilim sınırlarını hızla genişletirken, insanlar hayatını ve zekasını geliştirmek suretiyle, BİLGİLERİ ürün tasarlamada kullanmak için, insan hayatında olmazsa olmaz TEKNOLOJİYİ üretmek zorundadır.

Ancak; TEKNOLOJİNİN bazen her şeyi ZORLAŞTIRDIĞI gerçeğini mümkünse değil, mutlaka görmeniz ve anlamanız gerekir ki, teknolojiyi asla övmeden, hatta savunmadan, kör gözle baktığınızda bile bilerek yapıldığı/yapılacağı anlaşılan, insanların SONUNU  hazırlayacağı gerçeğine hazır olun.

Teknolojiye ihanet eden ve tarafımca fark edilen belalı pratikler yüzünden, TEKNOLOJİ MARİFETİYLE, üreticilerce tarımda acımasızca kullanılan ölümcül kimyasallara bağlı, başta ARILAR olmak üzere,

Tüm zararsız faydalı zararlılar ile asla olmaması gerekirken ne yazık ki DRAM ile sonuçlanmış tıpkı HİROŞİMA ve NAGAZAKİ’ye atılan ATOM bombası gibi, insanların asla öldürülmemesi gerektiği yönde fikir ayrılığım ortaya çıkmıştır.

Deşifre etmemin nedeni, yaşam alanları YAŞANILMAZ hale getirilmiş DÜNYAMIZDA, geleceğe dayalı TEKNOLOJİDE, herkesin/Dünyanın mutlaka DERS ve ÖNLEM alması gerektiği spoiler fikrim gizli ve saklıdır.

Sonuç; Bilimle teknoloji döngü teorisi gereği, BİLGİMİZİN sınırları ilerleyerek gittikçe genişleme gösterirken, MESAFELER inanılmaz KÜÇÜLMÜŞ olsa bile, HER YERİ AYDINLATARAK gerçek yolu gösteren, İNSANLARI KORUYAN ve herkesin ortak malı olarak bilinen BİLİME, esasen İNSANLAR KENDİLERİNE neden ihanet etmektedir?

Bilgi ve takdirlerinize yüksek HASSASİYETLE ve ÖNEMLE saygılarımla arz ederim. 08.07.2016

 

Tahir ZAN

 Ziraat Teknikeri


Bu yazı 67907 kez okundu.





SON YORUMLAR

Samandağ Gazetesi Her Hakkı saklıdır © 2015 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

ALPTASARIM