Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Tahir ZAN
YAŞANILABİLİR MODERN ŞEHİR VİZYONU
08.07.2016

Ziraat Teknikeri Tahir ZAN

YAŞANILABİLİR MODERN ŞEHİR VİZYONU

Yaşanılabilir modern şehir vizyonu, üstün hukuk, medeniyet, çağdaşlık, uygarlıktan esasen HUZUR ve GÜVENDEN geçmektedir.

Kaliteli ve onurlu bir yaşama dayalı, kalkınılabilir şehrin temelinde, İNSANLARIN BİRLİKTE KAYNAŞMASINA yönelik, insanların CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİN korunması esas olmakla, şehri cazibeli kılacak doğal güzellikler, görsel yaşam, sıra dışı yeni peyzaj mimariler, farklı tasarım, yöntem ve modellere dayalı vizyonunuz olmalıdır.

Bana göre; İnsanların çocuklarıyla ve sevenleriyle birlikte rahatlıkla seyahat edebileceği, dolaşabileceği, hoşça vakit geçirebileceği, konaklayabilecekleri, güzel hatıralara değer memnuniyet duyabilecekleri, rahat, huzurlu ve güvenilebilir MODERN şehir ruhu yaşatılması esası tarafımca öngörülmektedir.

Şehrin doğal zenginlikleri, tarihi, kültürel, görsel sanat ve mirasları ne varsa korunmuş olmalıdır.

Doğayı tahrip ederek değil, üzerine doğaya inanılmaz kattığınız cazibeli sıra dışı değerler ve güzellikler nerede ve niçin yapılmıyor sorarlar?

Günümüzde, Şehri geliştirerek, kalkındırarak ve güzellikler katarak görülmeye değer kılmak yerine, neden doğa korunamayıp tahrip edilerek,

Şehri ranta dayalı betonlaştırarak, çarpık kentleşme ile övünülüp, trafiği içinden çıkılamaz çözümsüz ve  karmaşık hale getirerek, insanlar haksız ve hukuksuzca zora ve strese sokulmuş halde, şehirler yaşanılmaz hale getirilmekle Ülkemizin ne denli modelsiz hayalet şehirlere dönüştürülmüştür.

Beklenti teorisi; İnsanların genel ihtiyaçları ile can ve mal güvenliği sağlanarak, insanların rahat, huzur ve güven içinde, üstün hukuka dayalı sevgi ve hoşgörüyle birlikte, insanların  yaşamları kolaylaştırılmalıdır.

Bana göre; ESASEN GLOBAL ENDÜSTRİYİ  TEK BAŞINA TEMSİL EDEN TURİZM SEKTÖRÜNE İNANMAK GEREKTİĞİ yüksek ve ileri spoiler fikrim gizli ve saklıdır.

Gelinen noktaya baktığımda, Susuzlukla can çekişen güya şehirde yaşayan insanlar, meskenlerin üzerindeki depolara su aktarmak üzere geceleri sabaha kadar gürültüyle  çalışan elektromotorlar, suyun gelmesini bekleyen ve gürültüden uykusuz kalan insanlar,

Kaldırımı olmayan, ya da yetersiz, tıkanmış, işgal edilmiş, akıl almaz biçimde çarpık kaldırımlar, her yer tahrip edilerek gereksiz yere uzatılmış çarpık caddeler, ulaşım yolları (şehirlerarası dahil) ne varsa,

Geçiş yoluna ve dar  caddelere gelişi güzel atılmış ve toplanamayan çöpler, çevreye saçılmış kirlilikler ve pislkler, etrafa yayılan pis kokular, halen mesken/apartman altında kayıtlı ve tespitli faal halindeki küçük/büyük çaplı hayvancılık işletmeleri, açıktaki atıklar ve kanalizasyonlar ...  vay vay vay.

Gittikçe çoğalan hatırı sayılır SİVRİSİNEKLER ile mahallelerde rahatlıkla cirit atan hatta apartmanların 4-27. katına kadar tespitli rahatlıkla çıkıp inen, kedilerin korkulu rüyası sevimli FARELER evet yanlış duymadınız.

Güya caddelerde ve ulaşım yollarında karma karışık görünen oldukça tehlikeli sarkmış/kopmuş telefon ve enerji kabloları, bu ara yüksek/düşük ne varsa enerji hatlarından çıkan kıvılcımlar ve yangınlara sebebiyet vermeler MODA olmuş, ormanlar kül olmuş, vatandaşların meskenleri yanmış, bitkiler/hayvanlar ne varsa telef olmuş kimsenin umurunda bile değil?

Yıllarca halen devam eden ve bir türlü bitirilemeyen güya şehrin alt yapı ve üst yapı çalışmaları, şehrin dayanılmaz görüntü ve gürültü kirliliği, gıda güvenilirliği kalmamış şehirler, çetelerin cirit attığı ve hakim olduğu şehirler,

Can ve mal güvenliği olmayan şehirler, plansız ve programsız halde büyüyen çarpık, sorunlu ve çok sıkıntılı şehirler,

Yeterince çileden çıkmış insanlar, modern şehir ruhu kalmamış olduğu bilinmekle anlaşıldığı halde, buna rağmen güya yaşanılabilir şehirler. Vay be. Nedenini belirtmiştim. “Hayal Vizyonlu Büyükşehir” (Google)

 Keza; Şehirlerin KANGRENLENMİŞ yeşil alanı, park ve bahçeleri, hayvanat bahçesi, SORUNLU ve SIKINTILI dinlenme yerleri, teşhir yerleri, sosyal tesisleri ile mekanları, konaklama yerleri, eğlence, sanat, eğitim, bilim-bilişim, spor ve alışveriş mekanları,

GÜVEN VERMEYEN sorunlu plajları, doğa sporları ve turizm yerleri, olmayan park, yaya, bisiklet, engelli, araç ulaşımı, düşünsenize 20 dakika mesafeye gitmeniz gereken yere kayıtlı ve tespitli tam 4 saatte ulaşılamıyorsa Ülkemizde büyük sorun var demektir. Neden ve nasıl çözülemiyor?

Bakınız; Ülkemiz çözümsüz değildir. Ülkemizin köy/mahalle, şehir içi, şehir dışı DENİZ-KARA-DEMİR-HAVA YOLU ULAŞIMI ne varsa, popüler bilgime dayalı çözebilecek azmindeyim.

Büyük emek ve zahmetle hazırladığım bana ait proje fikri, maliyeti, metrajı, keşif özeti, ön tasarım ve uygulamalar, hatasız fizibiliteler ne varsa, hem de KARŞILIKSIZ HİZMET VE KATKILARA DAYALI OLMAK ÜZERE evet yanlış duymadınız,

Sırf İNSANLARIN RAHATI  İÇİN yüksek onur ve gururla sıra dışı doğrulanmış teorilerim, ispatlı ve teyitli olmakla Dünyanın en kalabalık  şehirlere sahip birçok Ülkesinde bile uygulanmaktadır.

İnsanlarımızın sevgi ve hoşgörüyle, Dünya insanlarıyla birlikte KAYNAŞARAK, MODERN yaşama ruhu ile ÜLKEMİZİN ne denli KALKINMASI  ve GELŞMESİ asla HAYAL değildir./Olasıdır./Mümkündür.

Turizm kalkınması yaşanabileceğine inandığım kimsenin aklına gelmeyen MİLYONLARCA sıra dışı vizyonlu  teorilerimden;

“Hayal Vizyonlu Büyükşehir” (Google)

“Denizde Uçak Akrobasi Şov Vizyonu” (Google),

“Dünyada ilk 5 Katlı Uçak Akrobasi Tirbünlü Havalimanı Vizyonu” (Google),

 “Antakya Amik Ovasının, Asi Nehri ile Limana Dönüştürülmesi’ (Google),

“Mısır Devletinin Yeni Umudu ve Hayatı 2. Süveyş Kanalı Su Yolu’ (Google),

 “Dünyanın en yüksek Gökdeleni” (Google),

 “Samandağ’ın Ortak Geleceği Sürdürülebilir Turizm Stratejisi” (Google)

“Karada Suni Dalga Enerjisi Vizyonu” (Google)

 vb. Bir nedeni var açıklamıştım.

Neticede; Turizm kalkınması yaşanması mümkün olan, hatta doğrulanabilir ve uygulanabilir teoriye uygun sıra dışı görkemli ve fevkalade inanılmaz tasarımlı oldukça cazibeli, hem de karşılıksız hizmet ve katkılara dayalı, sayısız proje fikrim, Ülkemize ve Dünyaya HELAL HOŞ OLSUN.

Sonuç;, ÜLKEMİZİN YAŞANILABİLİR ŞEHİR VİZYONU sonsuz göze sahip doğrulanabilir PRATİKTEN geçeceği gerçeğine dayalıdır. Tarafımca TEK GÖZE sahip hangi TEORİYE göre, SİZLERE göre öyle mi? esasen yine bana göre hangi PRATİKLERİN uygulanacağı zamanla anlaşılacaktır.

Bilgi ve takdirlerinize DİKKATLE ve ÖNEMLE saygılarımla arz ederim. 01.07.2016

 

Tahir ZAN

Ziraat Teknikeri


Bu yazı 67893 kez okundu.





SON YORUMLAR

Samandağ Gazetesi Her Hakkı saklıdır © 2015 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

ALPTASARIM