Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Tahir ZAN
YAPRAK GÜBRELEME STRATEJİSİ ÇÖKTÜ
07.03.2016

Ziraat Teknikeri - Tahir ZAN

 

YAPRAK GÜBRELEME STRATEJİSİ ÇÖKTÜ


İnsan kaynaklı yanlış tarımsal uygulamalar sonucu, Toprak + Kimyasal Gübre + Kökler arasında inanılmaz tepkimeler olduğu halde, Bitkilerin öfkesi saklı kalmak kaydıyla,

Bitki besin maddelerinden yararlanma yönüyle, suya gereksinim duyulmadan, bitkilere YAPRAK GÜBRELEMESİ adı altında yapraklara verilen besin elementlerinin,

Güya, KÖKLERE göre daha hızlı absorbe edildiği, sorun/stres yaşanmadan daha fazla tercih edildiği, toprağın yapısı ve dengesinin bozulmadığı iddia edilmektedir.

Neden toprağın temel yapı maddeleri, toprağın fizikokimyasal, biyolojik, biyokimyasal, mekaniksel dinamik özelliği, toprağın yapısı ve kalitesi,

Toprağın difüzyonu, ısı iletimi, sıvı-katı-gaz fazları, toprağın dengesi inanılmaz aşırı biçimde tahrip olduğu analiz verilerinden ve zemindeki mevcut izlerden tespitli anlaşılmakla, bilindiği ve görüldüğü halde,

Şimdiki nesil insanların vücutlarının ANALİTİK yapısının toprağın içerdiği maddeler yönüyle, Güneş ışığına dayalı FOTOSENTEZİ ve fotosentez hızını, bitkiler yönüyle iyice inceleyin. Daha da yakından inceleyin.

Doğanın dokusu insan kaynaklı acımasızca yok edildiğine bağlı, insan sağlığının tehdit altında olduğu yetirince anlaşılmıyor mu?

Ağlamaklı BİTKİLER adına, neden öncelikle toprağın ihtiyaç duyabileceği besin maddelerini, olması gereken toprağa niçin vermiyorsunuz?

Çünkü; Güya İyi Araştırmacılar ve uygulayanlar açısından, GİZEMLİ TOPRAĞA VE BİTKİLERE GÜVENMİYORSUNUZ öyle mi?

Kimse kusura bakmasın, toprağı verimli hale getirmek üzere sürdürülebilir ve uygulanabilir tarım yapmaktan başka seçeneğiniz kalmamıştır.

Keza; Topraktan nankörce aldığınız besin maddelerini canınız pahasına tahsil edilmeden, geriye dönük birikmiş borcunuzu toprağa derhal ödeyin.

Bitkilerdeki metabolik aktivite ile çözeltilerin uygulandığı iyon konsantrasyonlarındaki absorbsiyonun, iç ve dış faktörler ile fotosentez dahil olmak üzere, yapraklar ve kökler yönüyle, tarafımca ayrı ayrı büyük uğraş ve emekle yaptığım sıra dışı araştırmalar sonucu,

 “YÜCE ALLAH” tarafından olağanüstü tasarlanmış bitkilerin doğal metabolik aktiviteleri gereği, çözeltilere sahip yaprak hücrelerine, besin temin eden apoplastlardaki besin iyonlarının, TOPRAKTAN KÖKLER VASITASIYLA GİDERİLMESİ gerektiğini söylemiştim.

Bitki besin maddelerinin YAPRAKLARINDAN mı yoksa KÖKLERDEN mi absorbe edilmesi gerektiğini sorarlar.

Göreceksiniz ki, yapraklara sıvı halde püskürtülerek verilen mikro/makro elementlerin, gizemli FOTOSENTEZE dayalı, neden bitkinin her tarafına ASLA ULAŞAMADIĞI/ulaşmayacağı fark edilerek/görülecek ve böylece bitkinin nasıl strese sokulduğu anlaşılacaktır.

BİTKİ YAPRAKLARININ ESAS GÖREVİ; Yaprak hücreleri içerisindeki kloroplastlar ve pigment klorofil maddeler sayesinde, güneş ışınlarını akıl almaz biçimde toplamakla, absorbe ettiği güneş enerjisiyle,

Bitki KÖKLERİNDEN alınan su ve besin maddelerini, yapraklar marifetiyle farklı kimyasal enerjiye dönüştürüp, havanın karbondioksitini indirgeyerek organik besinleri sentezlemek suretiyle, üretilen besinleri bitkinin her tarafına sır ve gizemle aktarmak üzere “YARADAN” tarafından tasarlanmıştır.

Bu nedenle, gizemli toprağı – kökler – besin maddeleri ve su ilişkileri – güneş ışığına dayalı akıl almaz FOTOSENTEZİ dolayısıyla doğal bitki aktivitelerini yok sayarak,

Besin elementlerini destek amaçlı bir şekilde YAPRAKLARA vermeye nereye kadar hiç kimsenin hakkı yoktur./olamaz.

Topraktan kaynaklı besin maddeleri köklere verilemiyorsa, İNSAN KAYNAKLI yanlış tarımsal faaliyetlere bağlı, bitkilerin kendilerine göre insan kaynaklı etki ve tepkimeleri söz konusu olduğundan, güya fark edilmeyen tarafımca çok iyi bilinen kim bilir ne halt etmişsiniz?

Böyle bir şey olabilir mi? Yazıklar olsun.

Çünkü; Küçük gerçekler yönüyle ortak noktalar Mukaddes Bal Arılarının gizemli ölümleri, tahrip edilmiş toprağın verimsizliği, etkilenmiş bitki ve hayvanların olumsuz gelişmeleri, erken yaşlanmalar,/verim düşüklüğü, ölümcül kimyasallara bağlı,

İnsanların bir şekilde acılarla ölmeleri ANLAŞILAN anlaşılmayan ders alınmamış olunmakla MANİDARDIR.

Gelinen noktaya baktığımda; Bitkilerin doğası gereği, temel beslenmelerinin, YAPRAKLARDAN ASLA DEĞİL, neden gizemli topraktaki KÖKLER VASITASIYLA yapılması gerektiği tarafımca ispatlanmıştır.

Güya toprak organik-inorganik besin elementleri barındırmıyor ve bitki kökleri işlevini yapamıyor vb. saçmalarla nereye kadar, toprak ve bitkileri aşağılayıp suçlayamazsınız. Fotoğraf tahribatların belalı insanlardan kaynaklandığını göstermektedir.

Bitkilerin ihtiyaç duydukları BİTKİ BESİN MADDELERİNİN, doğamıza derin AYKIRILIĞI yönüyle, KÖKLERİ yok sayarak,  YAPRAKLARDAN veremezsiniz.

Neticede; Kimse kusura bakmasın, Neden istediğiniz kadar sıvı gübreleri yapraklardan vermekle, verim artışı ve kalitesi ile ilgili çözeltilerin yapraklarda daha düşük, SINIRLI ve bitkinin her bölmesine asla aktarılamadığı halde,

Strese bağlı bitkilerde sorun yaşandığı tepkimelerle görüldüğünden, bitki kökleri vasıtasıyla daha fazla ve bitkinin her noktasına yayılarak doğal döngüden tespitli anlaşılmıştır.

Bitki besin maddelerinin zaruriyet gereği olması gereken TOPRAKTAN uygulanacaktır. Her daim HAYVANSAL VE BİTKİSEL ATIKLARLA karşılandığı gibi.

Sonuç; Gizemli toprak içerisinde inanılmaz tasarlanmış bitki köklerini yok sayamazsınız. Yaprak gübreleme uygulamasının gerçeği asla yansıtmayacağı TARAFIMCA ispatlanmış olup, doğru bilinen YAPRAK GÜBRELEME STRATEJİSİ ÇÖKMÜŞ ve geçerliliğini kaybetmiştir.

Bilgi ve takdirlerinize ÖNEMLE  saygılarımla arz ederim. 19.02.2016

 

Tahir ZAN

Ziraat Teknikeri


Bu yazı 53368 kez okundu.





SON YORUMLAR

Samandağ Gazetesi Her Hakkı saklıdır © 2015 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

ALPTASARIM