




Ziraat Teknikeri Tahir ZAN
SAMANDAĞI’NDA MÜZİKLE FARKINDALIKLI İPEK BÖCEKÇİLİĞİ
Dünyada ilk, sadece tarafımca karşılıksız hizmet ve katkılara dayalı büyük bir azim ve uğraşla Samandağı’nda, sevgi, şefkat ve hoşgörüyle müzik eşliğinde ipek böcekçiliğini farkındalıkla yürütmekteyim.
Üreticilerimize en etkili bireysel yayım metodunu teknik uygulamalı biçimde eğiterek ve benimseterek, yaş koza üretiminde kendime ait dünya rekorunu %261 fazlasıyla kırdığım ispatlıdır.
Büyük bir özveriyle bilgilendirerek eğittiğim, ipek böcekçiliğini benimsemiş, duyarlı, ellerinden öpülesi hatırı sayılır nezih insanlara,
Bursa Koza Birlik tarafından temin edilen (Çin+Japon) ipek böceği beyaz ırk kutulu yumurtalar, tarafımca bedava olarak tespitli işletmelere teslim edilmektedir.
Müzik eşliğinde ilgili işletmelerde sıra dışı bir vizyonla yaptığım ipek böceği yetiştiriciliği üretimi inanılmaz büyük bir başarıyla sonuçlanmıştır.
Hangi dönem ve devrede kaç desibel, uyku ve besleme dönemlerinde ne tür müzik uyguladığım saklı kalmak kaydıyla,
Müzikle ipek böceklerin 1 hafta ile 10 gün önce erken koza örmeye başladığı, dolayısıyla üretimi yapılan yaş kozaların erken toplandığı, hiç fire verilmediği, askılar üzerinde görüldüğü gibi inanılmaz sıkça koza oluşturduğu, oldukça kaliteli olduğu saptanmış ve yer mahallinde tespit ve teyit edilmiştir.
Yetiştirme aşamasında, ısı, ışık, nem/rutubet, besleme, uyku, tekrar besleme, küne temizliğinden koza örme ve koza toplama safhasına kadar, ipek böceklerinin hayat devreleri ve dönemi itibariyle, teknik uygulamalı olarak günü gününe denetimlerle, sürekli takip ve kontrol izlenimleri tarafımca şevkle ve azimle gerçekleştirilmiştir.
Bölgemiz üreticilerine toplamda 70.000 adet dut çöğürleri ücretsiz olarak tarafımca dağıtılarak işletmelere teslim edilmiştir.
Dünyada ilk, sadece tarafımca yürütülen müzik eşliğinde ipek böcekçiliği olmak üzere, farklı konularda sayısız proje fikirlerim ayrık, toplamda 1.317.808 adedi geçen ispatlı fikir teorilerimle dünyayı şaşkına çevirirken ve dünyanın dikkatini çekerken,
Gelinen noktaya baktığımda, Hatay İlimizde düzenlenen ipek böcekçiliği dahil birçok çalıştayın hiçbirine davet edilmediğim, dahası, Uluslararası uzay, bilimsel, strateji, jeopolitik, ekonomi, kalkınma, para politikası, bankacılık, arıcılık, tarımsal yenilikler, teori, üretim-istihdam-gelir arttırıcı faaliyetler yönüyle fizibiliteli projeler vb. 70 üzeri ülkelerden özel/resmi olarak davetiye ile çağrıldığım halde katılmam bir şekilde engellenmiştir. Vay halimize vay.
Arılarla konuşamayan ve arılardan feyz almayan, ipek böcekleriyle konuşamayan, tanımayan ve hiçbir alakası olmayanların, Güneş sistemini tanımayan, insan-bitki-hayvan ilişkisini ve hayvanların hukukunu bilmeyenlerin, boş laflarla ülkemizi zarara uğratmaya yönelik, devletimizin imkanlarını hibeli değil hebalı çalıştay düzenleme hakkı, lüksü yoktur./olamaz.
Tam 16 dil üzerinden söylenecek pek çok şeyim var.... Değmez.
Neden, neyi nerede başardınız da şimdiye kadar nerede kaç üreticiyle hiçbir emeğiniz yokken ve kaç kg. yaş koza elde ettiniz mi diye adama sorarlar?
Çünkü; Karşılıksız olarak tarafımca bireysel yayım metoduyla teknik uygulamalı olarak bilgilendirmek suretiyle, inşallah kendi eğittiğim üreticiler veya üreticilerin listesi umarım başkası tarafından bir şekilde kullanılmamıştır./görülecektir.
Ülkemizde kabul edilemez hazıra konmalar nedense moda olmuştur. Vay halimize vay.
Bakıyorum nedense öteden beri hiç bir ilgisi ve alakası olmayanların zamansız horoz gibi ötmeye başladıkları günleri naklen izliyoruz.
Utanmadan ve sıkılmadan bir çok konuda sanki kendi marifetleriymiş gibi göstererek, olamaz bir de teşvikle ve zemin hazırlanmasının yazıklar olsun, göreceksiniz ki neden şahsımın karşılıksız olarak arı gibi çalıştığımın gerçeğini adama sorarlar?
İpek sektörünün gün geçtikçe önemi ve kullanım alanları itibariyle, tarafımca ipekböcekçiliğini geleceğe yönelik yaşatmak üzere, farkındalıkla geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik, yapılanlara isyan ederek sevgi, hoşgörü ve kararlılıkla Samandağ’ını ipek sektörüyle tanıtmak umuduyla, ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacağı hedeflenmiştir.
Bilgi ve takdirlerinize en derin saygılarımla arz ederim. 04.12.2015
Tahir ZAN
Ziraat Teknikeri